ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentKul om Finanslån - Roligt & komiskt om finanslån
Finanslån - Massor med finanslån

Kul om Finanslån

Roligt om finanslån

En hel del om finansinstitut som förmedlar finanslån kommer de skrivas om här. Förutom detta presenteras komiska citat eller ordspråk om pengar och om att låna kontanter. Du kan aldrig veta för mycket gällande ett företagslån, privatlån ellerfinanslån.

Amortera mycket

Amortera mycket När räntan är riktigt låg kan man passa på att amortera extra mycket på sina lån vilket gör att man kan bo kvar i bostaden även när räntan går upp till 10% på bolånet.

Billiga låna

Billiga låna Det har aldrig varit så billigt att låna som det var under år 2016. Ifall någon tog ett bolån gick det att få en effektivränta på mindre än en procent vilket är extremt billigt.

Höga räntor

Höga räntor Mellan åren 1990-1995 var snittränta på ett rörligt lån cirka 12% och under åren 2010-2015 var räntan kring 3%. Detta gjorde att ett lån på 4 Mkr var 360 000 kr billigare varje år på 2010-talet än på 1990-talet. Klarar du av ditt bolån när räntan blir 12% igen?

Världens största lån

Världens största lån USA är landet som har de största lånen och dessa ökar i rasande takt. Storleken på de amerikanska lånen var vid början av 2016 hela 18 000 000 000 000 dollar vilket motsvarade omkring 500 000 kr per person.

Tjäna pengar på bostadslån

Tjäna pengar på bostadslån Under många år fram till 2017 var det en förtjänst att äga sin bostad eftersom priset steg mer än lånekostnaderna och månadsavgiften. När räntan stiger sjunker då möjligheten att betala mycket för bostaden vilket får till följd att bostadspriserna sjunker kraftigt.

Dyraste lånet

Dyraste lånet Sveriges dyraste SMS-lån erbjöds av lånegivaren KreditIdag år 2013. Detta SMS-lån var bara på 14 dagar och på 500 kr. Effektivräntan på lånet var fantastiska 250 000%.

Första SMS-lånen

Kul om finanslån SMS-lånen i Sverige började förekomma år 2006. Marknaden i början var nästan helt oreglerad. Det var vanligt att företagen annonserad om gratis SMS-lån men den egentliga effektivräntan var över 1000%.

Kronofogden

Kronofogden Den låneform som leder till flest betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten som SMS­lånen. Varje år är det nästan 60.000 personer som råkar i betalningssvårigheter och hamnar hos Kronofogden.

Lagom är bäst

Lagom är bäst Att ha tillräckligt är lycka, att ha mer än tillräckligt är olycka. Detta gäller för allting och särskilt för pengar.

Lao Tse

Använda pengarna rätt

Använda pengarna rätt Att lära sina barn att använda och placera pengar är bättre än att lära dem att spara pengarna.

Henry Ford

Negativ ränta

Negativ ränta Sveriges Riksbank införde en minusränta i början på år 2015. En negativ reporänta betyder att bankerna som lånade ut pengar till Riksbanken fick betala för detta.

Kontanter

Det finns nära 100 000 000 000 kr i kontanter i landet. Ifall alla hade lika mycket i plånboken skulle du då haft 10 000 kr just nu.

Låna till & av rätt person

Låna till & av rätt person Låna inte av den rike och låna inte ut till den fattige.

Turkiskt ordspråk


Hitta intressanta Finanslån

Nedan kan ni hitta med fakta och få tips på riktigt bra företagslån, blancolån och andra finanslån men även vad ni ska tänka på när ni tänkt teckna ett lån.Meny - Finanslån
Till förstasidan på www.finanslån.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
FöretagslånPrivatlånSMS-lånNyheter